Tips en trucs om het meeste uit de speeltijd van uw baby te halen

Baby speelgoed little dutch

Spelen is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van een baby. Ze hebben tijd nodig om hun omgeving te verkennen en ermee te experimenteren, daarom brengen baby's graag tijd door in hun speelkamer. Wanneer u uw eigen speelkamer hebt, is het gemakkelijker om al het speelgoed in goede staat te houden en ervoor te zorgen dat het zo blijft. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw peuter dingen beschadigt door ermee te spelen, en u hoeft ook geen nieuwe verstopplaatsen te zoeken voor de kapotte of zoekgeraakte stukken. In plaats van geld uit te geven aan het vervangen van kapot speelgoed of het kopen van nieuw speelgoed, is het ook gemakkelijker om bij te houden welk speelgoed veilig is voor uw kind om mee te spelen. Als u een baby of peuter in huis heeft, weet u hoe belangrijk speeltijd voor hen kan zijn. De beste manier om de natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit van uw kind te stimuleren, is hem of haar toegang te geven tot veel verschillende soorten speelgoed en activiteiten. Hier zijn onze favoriete tips en trucs om het meeste uit de speeltijd van uw baby te halen

Geef een goed voorbeeld voor je baby.

Als je met je baby speelt, geef je hem het goede voorbeeld. Dit kan een grote invloed hebben op hoe uw peuter later in zijn leven tegen spelen aankijkt. Het eerste wat uw kind ziet, is hoe u reageert als u aan het spelen bent. Als uw baby ziet dat u te ruw met speelgoed omgaat of haar signalen negeert dat ze moet stoppen, zal ze misschien ook leren hetzelfde te doen. U kunt het goede voorbeeld geven door zacht en gevoelig te zijn als u met uw kind speelt. Als u in de keuken bent en uw baby ziet u met een beker spelen, kan ze nieuwsgierig worden en proberen hetzelfde te doen. U kunt uitleggen waar het kopje voor dient, of als ze jonger is kunt u zelfs gebarentaal gebruiken om haar te helpen de wereld te leren kennen.

Laat uw baby wennen aan zijn omgeving en de controle over zijn spieren ontwikkelen.

Als uw huis veel verschillende plekken heeft om te verkennen, kan het goed zijn om uw baby aan de omgeving te laten wennen. Zo weet uw baby waar elke kamer en plek voor is en krijgt hij de spiercontrole die hij nodig heeft als hij gaat rennen en klimmen. U kunt uw baby de omgeving laten verkennen als u allebei in dezelfde kamer bent. Haar nieuwsgierigheid zal u aanmoedigen haar te laten zien wat u aan het doen bent en ze zal leren dat dit normaal gedrag is. Als uw baby een beetje verlegen is of zintuiglijke problemen heeft, kan dit ook nuttig voor haar zijn. Ze kan wennen aan het gevoel van verschillende texturen en geluiden terwijl ze tijd met u doorbrengt.

Zorg ervoor dat elk deel van de kamer toegankelijk is.

Baby's houden ervan om op ontdekkingstocht te gaan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de speelkamer veel verschillende plaatsen en dingen heeft om mee te spelen. Dit zal uw baby helpen om een liefde voor spelen te ontwikkelen, en zal ook van pas komen als hij ouder is en alleen wil spelen. Veel kamers hebben één of twee favoriete speeltjes waar ze het grootste deel van de tijd mee spelen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er ook spullen zijn die uit het zicht liggen. Het is ook handig om ervoor te zorgen dat alle verschillende delen van de kamer toegankelijk zijn. Als je een speelkamer hebt in een uithoek of op een hoge plank, is dat misschien niet zo handig voor je peuter. Het is ook de moeite waard om te controleren of alles in de kamer veilig is voor uw kind om mee te spelen. Als er trappen, meubels of andere dingen in de weg staan, is dit misschien ook niet praktisch voor uw kind.

Maak plezier en neem jezelf niet te serieus.

Het kan makkelijk zijn om te vergeten dat spelen leuk hoort te zijn. Dit geldt vooral voor ouders met een druk en stressvol dagelijks leven, die misschien al moe en gestrest thuiskomen van hun werk. Het belangrijkste is echter om plezier te hebben. Dit zal uw baby helpen om te ontspannen en nog meer van het spelen te genieten.

Als u uzelf te serieus neemt, legt u misschien te veel druk op uzelf om bepaalde doelen te bereiken terwijl u met uw kind speelt. Als u bijvoorbeeld een bepaalde vaardigheid of activiteit wilt laten zien, kunt u uzelf onder druk zetten om het goed te doen. Dit kan je afleiden en je er zelfs van weerhouden om weer met je kind te spelen. Probeer in plaats daarvan plezier te maken en de focus te houden op samen plezier maken.

Conclusie

Baby speelgoed van Little Dutch biedt een ruime collectie aan in houten speelgoed. Denk hierbij aan een houten trein, telraam, stapeltoren, tuimelaar, autobaan, rammelaar, gitaar, xylofoon, bouwblokken, blokkenkar, treinbaan, hamerbank, activiteitenkubus, speelkoffer, vormenpuzzel, garage, keuken, gereedschapskist, camera, babygym, werkbank, truck, vormenstoof, koffiezetapparaat, broodrooster, kassa, weegschaal, blokkentrein, mondharmonica, trekdier, theeservies, autootjes, poppenhuis, en een houten taartje.