Mijn ervaring als verloskundige in Rotterdam

Verloskundige Rotterdam Zuid
Rotterdam is een bruisende stad aan de oevers van de Rijn. Met zijn historische centrum en grote haven is het een van Europa's meest prominente culturele knooppunten. De stad heeft één groot ziekenhuis: het Erasmus Universitair Medisch Centrum (EUMC), dat bekend staat om zijn expertise van wereldklasse op het gebied van gezondheidszorg en onderzoek. Naast het aanbieden van goedkope gezondheidszorg aan zijn inwoners, biedt het ook betaalbare huisvesting als onderdeel van zijn gemeenschapsprogramma's. Naar schatting 37% van de Rotterdamse bevolking is in het buitenland geboren, wat betekent dat veel verloskundigen van buiten het land op zoek zijn naar mogelijkheden om in de stad te werken en te wonen. Rotterdam heeft een grote verscheidenheid aan etniciteiten, religies en culturen die elk jaar een grote bijdrage leveren aan het toerisme in de stad; deze kans om er te werken was gewoon te mooi om voorbij te laten gaan!

Mijn verloskundige reis tot nu toe

Als geboren Californiër werd ik verliefd op de natuurlijke schoonheid van de Pacific Northwest. Ik bracht twee jaar door in Portland, Oregon; daarna verhuisde ik naar San Diego waar ik mijn diploma verloskunde behaalde.

Nadat ik mijn diploma verloskunde had behaald, werkte ik twee jaar in Denver, Colorado, als klinisch instructeur. Toen ik klaar was om zelf een gezin te stichten, verhuisde ik terug naar Portland en kreeg daar mijn tweede dochter. Nu wonen mijn man en dochters en ik in Rotterdam, waar we onze gezinsverloskundige praktijk zijn begonnen.

Wat ik doe als verloskundige in het ziekenhuis in Rotterdam

Als verloskundige zie ik zwangere vrouwen gedurende het eerste en tweede trimester van hun zwangerschap. Na hun eerste bezoek kan ik hen nauwlettend volgen en werk ik nauw samen met hun verloskundigen, als zij onder de zorg van een verloskundige staan. Ik werk ook nauw samen met mijn OB/GYN-collega's om prenatale zorg te verlenen aan onze patiënten en baby's ter wereld te brengen. Ik werk samen met andere OB/GYN-collega's om zorg te verlenen aan patiënten met ingewikkelde medische problemen, zoals zwangerschapsdiabetes of hoge bloeddruk, of die een meerling krijgen, zoals een tweeling of drieling.

Ik houd ook toezicht op het hele ziekenhuissysteem, inclusief alle medische en verpleegkundige teams, zodat we zeker weten dat we de beste zorg kunnen bieden aan al onze patiënten.

Waarom je in Rotterdam zou moeten wonen en werken

Het zal je misschien verbazen dat Rotterdam niet alleen een geweldige plek is om te werken als Amerikaanse verloskundige, maar dat het ook een geweldige plek is om te wonen, werken en bezoeken als Amerikaan. De stad staat bekend om het bruisende nachtleven en het grote aantal musea, theaters, botanische tuinen en festivals die er elk jaar plaatsvinden. Het is een stad die door de jaren heen een groot aantal immigranten heeft aangetrokken, van wie velen Rotterdam tot hun thuis maken. Deze mix van culturen, rassen en etniciteiten heeft een stad gecreëerd met een rijkdom aan diversiteit die vandaag de dag zeldzaam is in de wereld.

De stad Rotterdam ligt aan de Rijn en onderscheidt zich daarmee van veel andere grote steden. Niet alleen is de rivier een geweldige plek voor buitenactiviteiten, maar het is ook een prachtig decor voor bruiloften, feesten en andere evenementen. De stad ligt ook in de buurt van vele natuurgebieden, meren en bossen, die zorgen voor geweldige buitenactiviteiten voor de bewoners.

Conclusie

Verloskundigen spelen zo'n belangrijke rol in onze samenleving dat ze de kans verdienen om gediplomeerde beoefenaars te worden. Ik hoop dat op een dag alle 50 staten verloskundige programma's op universitair niveau zullen hebben. Met meer verloskundigen in ons land, zullen we in staat zijn om aan de vraag naar kwaliteitsvolle gezondheidszorg te voldoen.